E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Nisma e AMA-s, “Fol Shqip” – Publikohen gjetjet e javës së tretë të Janarit

Nisma e AMA-s për ndërgjegjësimin e punonjësve të medias për përdorimin e fjalëve shqip në vend të atyre të huaja, ka vazhduar me publikimin e gjetjeve të javës së tretë të Janarit. Nisur nga fenomeni shumë i përhapur, i përdorimit të panevojshëm të fjalëve të huaja, jo vetëm në përditshmëri, por edhe në media, Autoriteti… Continue Reading Nisma e AMA-s, “Fol Shqip” – Publikohen gjetjet e javës së tretë të Janarit

Monitorimi i Përmbajtjeve: Volumi i reklamave institucionale në televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor, varion nga 0-1.72%

Nga 0 në 1.72% e totalit varion shpërndarja e reklamave institucionale për televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor 2023. Rezultatet e monitorimit për volumin e reklamës publike në televizione, si çdo muaj, janë publikuar në faqen zyrtare të AMA-s, https://ama.gov.al/monitorimi-i-permbajtjeve/ dhe pasqyrojnë përqindjen që zënë reklamat institucionale në volumin e përgjithshëm të reklamave në televizionet kombëtare.   Për… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve: Volumi i reklamave institucionale në televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor, varion nga 0-1.72%

Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Dhjetor

Nga analiza e monitorimit mujor mbi aktivitetin dhe trendet e televizioneve kombëtare, është përllogaritur edhe koha që zënë partitë politike në edicionet informative. Nga të dhënat rezulton se, gjatë muajit Dhjetor 2023, Partia Demokratike dhe PD tjetër kanë zënë pjesën më të madhe, prej 73.96% të totalit të hapësirës televizive në edicionet informative. E treta në radhë vjen… Continue Reading Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Dhjetor

AMA organizon tryezën e parë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për krjimin e grupit të punës dhe diskutimin e modaliteteve për realizimin e procesit

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar sot, tryezën me temë, “Matja e audiencës në tregun audioviziv shqiptar dhe modalitetet për realizimin e këtij procesi”. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të nivelit të lartë drejtues të operatorëve që prodhojnë përmbajtje apo programe audiovizive dhe të agjencive të reklamave që operojnë në treg, në këtë takim është shtruar… Continue Reading AMA organizon tryezën e parë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për krjimin e grupit të punës dhe diskutimin e modaliteteve për realizimin e procesit

#FolShqip: Nisma e AMA-s për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme

Nisur nga fenomeni shumë i përhapur, i përdorimit të panevojshëm të fjalëve të huaja, jo vetëm në përditshmëri, por edhe në media, Autoriteti i Mediave Audiovizive ka njoftuar një nismë që synon të ndihmojë në frenimin e këtij fenomeni. Gjatë javës së parë të janarit, ekipi i Drejtorisë së Monitorimit dhe Analizës ka mbikqyrur përdorimin… Continue Reading #FolShqip: Nisma e AMA-s për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme

KA trajton 390 ankesa gjatë vitit 2023: Mbizotërojnë ankesat me objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”

Këshilli i Ankesave në AMA ka trajtuar gjatë vitit që lamë pas, 390 ankesa të ardhura nga individë, grupe individësh, grupe interesi, shoqata etj. Sipas të dhënave të raportuara nga KA, 59.5% e këtyre ankesave kanë pasur si objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”, si dinjiteti, e drejta për privatësi, mbrojtja e të dhënave personale, liria e besimit, barazia… Continue Reading KA trajton 390 ankesa gjatë vitit 2023: Mbizotërojnë ankesat me objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”

Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit prezanton gjetjet e studimit, “Kanalet televizive shqiptare në rrjetet sociale”. Krasniqi: “Mirëpresim rekomandimet që rrjedhin prej tyre. Gati të rrisim bashkëpunimin edhe me studentët”

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka marrë pjesë sot në konferencën shkencore me temë, “Kanalet televizive shqiptare në rrjetet sociale”, organizuar nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit, pranë Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, në Universitetin e Tiranës. Kjo konferencë vjen si aktivitet përmbyllës i projektit me të njëjtin emër, realizuar nga Departamenti i Gazetarisë,… Continue Reading Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit prezanton gjetjet e studimit, “Kanalet televizive shqiptare në rrjetet sociale”. Krasniqi: “Mirëpresim rekomandimet që rrjedhin prej tyre. Gati të rrisim bashkëpunimin edhe me studentët”

Kryetarja Krasniqi, takohet me përfaqësuesit e OSBE-së. Diskutohen realitetet mediatike audiovizive, transparenca dhe angazhimet kryesore të AMA-s

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi është takuar sot me përfaqësuesin e OSBE-së, z. Dan Bolger dhe ekspertin e medias, z. Andrei Richter, i cili ndodhet në Tiranë për të zhvilluar konsultime me institucionet publike dhe shoqatat mediatike mbi zhvillimet e fundit në media dhe ndikimin e dizinformimit në publikun e gjerë. Gjatë këtij takimi, znj.… Continue Reading Kryetarja Krasniqi, takohet me përfaqësuesit e OSBE-së. Diskutohen realitetet mediatike audiovizive, transparenca dhe angazhimet kryesore të AMA-s

Monitorimi i Përmbajtjeve në Nëntor: Temat sociale dhe të politikës, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Temat sociale kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare gjatë Nëntorit. Si çdo muaj, të dhënat janë përllogaritur nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA dhe reflektojnë, ndër të tjera, edhe temat e trajtuara të lajmeve në televizionet kombëtare. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas Sociales, me 14.15%,… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Nëntor: Temat sociale dhe të politikës, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Koha për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Nëntor

Koha që zënë partitë politike në edicionet informative është një tjetër informacion që reflektohet në monitorimet mujore të përmbajtjeve, të kryera nga ekipi i AMA-s. Sipas të dhënave të monitorimit për muajin Nëntor, rezulton se Partia Demokratike dhe PD tjetër kanë zënë 70.91% të hapsirës së edicioneve informative në televizionet kombëtare. E treta në radhë… Continue Reading Koha për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Nëntor

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara