E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Monitorimi i Përmbajtjeve në Prill: Temat politike, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Prill ka prodhuar më shumë lajme politike për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat politike kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato sociale. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas politikës, me 14.42%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Prill: Temat politike, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

AMA nis fushatën e Edukimit Mediatik me prindër dhe edukatoret e kopshteve të Tiranës. Ndalesa e parë në kopshtin, “Duarartët”

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka hapur fazën e dytë të fushatës së Edukimit Mediatik. E nisur prej muajsh me një cikël videosh informuese dhe orientuese për fëmijë dhe të rritur, mbi Prindërimin Digjital, rreziqet e njohura digjitale, mbrojtjen e të dhënave personale, lojrat, reklamat, blerjet online etj, kjo fushatë është zgjeruar më tej dhe ka… Continue Reading AMA nis fushatën e Edukimit Mediatik me prindër dhe edukatoret e kopshteve të Tiranës. Ndalesa e parë në kopshtin, “Duarartët”

Kryetarja e AMA-s vizitë zyrtare në RTUK. Së shpejti nis Programi i Shkëmbimit të Ekspertëve

Me ftesë të Presidentit të Këshillit të Lartë të Radiove dhe Televizioneve të Turqisë (RTUK), z. Ebubekir Sahin, kryetarja e AMA-s znj. Armela Krasniqi ka zhvilluar një vizitë 2-ditore në Ankara. Bashkë me drejtues të rregullatorëve të vendeve të tjera, ajo ka marrë pjesë në ceremoninë e mbajtur në zyrat qendrore të RTUK, me rastin… Continue Reading Kryetarja e AMA-s vizitë zyrtare në RTUK. Së shpejti nis Programi i Shkëmbimit të Ekspertëve

Kryetarja e AMA-s merr pjesë në Konferencën ndërkombëtare të Abixhanit. Nënshkruhet Deklarata e Dialogut mes rrjeteve rregullatore dhe platformave të mëdha: Google, Meta, X dhe Tik Tok

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka marrë pjesë në Konferencën ndërkombëtare me temë, dialogu midis rregullatorëve dhe platformave kryesore online, të organizuar nga Rrjeti Frankofon i Rregullatorëve të Medias (REFRAM). Gjatë punimeve të ditës së parë të Konferencës së organizuar në Abixhan, në Bregun e Fildishtë, Krasniqi ka drejtuar panelin me temë, “Iniciativat shumëpalëshe… Continue Reading Kryetarja e AMA-s merr pjesë në Konferencën ndërkombëtare të Abixhanit. Nënshkruhet Deklarata e Dialogut mes rrjeteve rregullatore dhe platformave të mëdha: Google, Meta, X dhe Tik Tok

Monitorimi i Përmbajtjeve në Mars: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Mars ka prodhuar më shumë lajme sociale për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat sociale kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato politike. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas Sociales, me 14.45%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Mars: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Kryetarja e AMA-s me studentët e Gazetari-Komunikimit të Universitetit të Shkodrës: “AMA ka rol rregullator. Realiteti i ri mediatik audioviziv po reflektohet edhe në ligjin tonë organik”

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur sot një përfaqësi të studentëve të degës Gazetari-Komunikim, të Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”. Vizita është realizuar në kuadër të projektit të këtij fakulteti, “Media 2040: Avokimi i të rinjve për lirinë e medias në Ballkanin Perëndimor”, ku Universiteti i Shkodrës është pjesë, bashkë me pesë universitete… Continue Reading Kryetarja e AMA-s me studentët e Gazetari-Komunikimit të Universitetit të Shkodrës: “AMA ka rol rregullator. Realiteti i ri mediatik audioviziv po reflektohet edhe në ligjin tonë organik”

Të drejtat e transmetimit: Gjatë vitit 2023 janë kryer më shumë së 1.200 orë monitorimi për filma artistikë dhe aktivitete sportive

Një ndër detyrat funksionale të AMA-s është verifikimi i respektimit të kushteve të licencës dhe/ose autorizimit nga subjektet që ushtrojnë veprimtari audio dhe/ose audiovizive në Republikën e Shqipërisë. Mbështetur në nenin 78 të ligjit nr. 97/2013, AMA ka të drejtë të ushtrojë kontroll të veprimtarisë programore, financiare, teknike dhe organizative të mbajtësit të një licence… Continue Reading Të drejtat e transmetimit: Gjatë vitit 2023 janë kryer më shumë së 1.200 orë monitorimi për filma artistikë dhe aktivitete sportive

Monitorimi i Përmbajtjeve në Shkurt: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Shkurt ka prodhuar më shumë lajme politike për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat politike kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato sociale. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas Politikës, me 18.15%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Shkurt: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

AMA raporton para Nënkomitetit “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Zyrtarët europianë vlerësojnë punën e AMA-s dhe nxitjen e procesit të Matjes së Shikueshmërisë

“Lajm i mirë” është vlerësuar nga zyrtarët e Komisionit Europian nisja e procesit të Matjes së Shikueshmërisë dhe ndryshimet ligjore që AMA ka ndërmarrë në këtë drejtim, gjatë punimeve dy-ditore të Nënkomitetit, “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Një përfaqësi nga AMA, kryesuar nga Kryetarja, znj. Armela Krasniqi kanë qenë pjesë e punimeve… Continue Reading AMA raporton para Nënkomitetit “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Zyrtarët europianë vlerësojnë punën e AMA-s dhe nxitjen e procesit të Matjes së Shikueshmërisë

Forumi i të Drejtave Themelore 2024/ Të drejtat e njeriut përballë sfidave të shtuara nga ndryshimeve klimatike, teknologjia dhe kërcënimet ndaj demokracisë dhe hapësirës qytetare

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka marrë pjesë në Forumin e të Drejtave Themelore 2024, mbajtur në Vjenë të Austrisë. Organizimi i këtij viti ishte konceptuar si një hapësirë unike për dialog dhe një vend për të eksploruar sfidat urgjente të të drejtave të njeriut, me të cilat përballet Europa sot. Duke i dhënë… Continue Reading Forumi i të Drejtave Themelore 2024/ Të drejtat e njeriut përballë sfidave të shtuara nga ndryshimeve klimatike, teknologjia dhe kërcënimet ndaj demokracisë dhe hapësirës qytetare

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara