E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

AMA ia arrin qëllimit: Komiteti i Përbashkët i Industrisë gati për të nisur punën për procesin e Matjes së Audiencës

Sot është finalizuar me sukses nisma e AMA-s për ngritjen e një prej instrumenteve më të rëndësishëm të tregut audioviziv. Pas një pune 6-mujore, është zyrtarizuar Komiteti i Përbashkët i Industrisë, i cili do të hedhë hapat e mëtejshëm për fillimin e procesit të Matjes së Audiencës.  Pas një procesi nxitës për palët, drejtuar nga… Continue Reading AMA ia arrin qëllimit: Komiteti i Përbashkët i Industrisë gati për të nisur punën për procesin e Matjes së Audiencës

Monitorimi i Përmbajtjeve në Maj: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Maj ka prodhuar më shumë lajme sociale për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat sociale kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato politike. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas sociales, me 13.27%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Maj: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Krasniqi në Forumin Global të Rrjeteve, organizuar nga UNESCO: Të vendosur në luftën kundër Dezinformimit dhe gjuhës së urrejtjes. Edukimi Mediatik zgjidhja më e qëndrueshme dhe afatgjatë

Në cilësinë e Presidentes së Rrjetit Mesdhetar të Enteve Rregullatore, MNRA, dhe si Kryetare e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka marrë pjesë në “Forumin Global të Rrjeteve”, organizuar për herë të parë nga UNESCO, mbi Qeverisjen e Platformave Online.Me më shumë se 200 pjesëmarrës nga vende të ndryshme të Botës, në këtë konferencë të zhvilluar… Continue Reading Krasniqi në Forumin Global të Rrjeteve, organizuar nga UNESCO: Të vendosur në luftën kundër Dezinformimit dhe gjuhës së urrejtjes. Edukimi Mediatik zgjidhja më e qëndrueshme dhe afatgjatë

Përfaqësues të AMA-s në WorldDAB për radion numerike

Për të studiuar kornizën e duhur strukturore të ndërtimit të një infrastrukture digjitale të transmetimeve audio në Shqipëri, përfaqësues të AMA-s kanë marrë pjesë në WorldDAB 2024, që po zhvillohet në Pragë të Çekisë. Ky event botëror, që ka bërë bashkë prodhuesit e automjeteve, regullatorët dhe transmetuesit audio për të eksploruar të ardhmen e radios… Continue Reading Përfaqësues të AMA-s në WorldDAB për radion numerike

AMA përmbyll fushatën e Edukimit Mediatik në kopshte. Qindra pjesëmarrës bëhen pjesë e fushatës: prindër, gjyshër dhe edukatore

Është përmbyllur me sukses faza e dytë e fushatës së Edukimit Mediatik, e zhvilluar nga AMA. E titulluar, “Kompetencë mediatike për moshat parashkollore”, e hartuar dhe drejtuar nga Këshilli i Ankesave, kjo fushatë u konceptua si një cikël bisedash informuese dhe ndërgjegjësuese me prindër dhe edukatorë dhe kishte si objektiv fëmijët parashkollorë të moshës 5-6… Continue Reading AMA përmbyll fushatën e Edukimit Mediatik në kopshte. Qindra pjesëmarrës bëhen pjesë e fushatës: prindër, gjyshër dhe edukatore

Me Britaninë e Madhe përballë, Armela Krasniqi votohet nën/Kryetare e Platformës Europiane të Enteve Rregullate, EPRA. Për herë të parë Shqipëria arrin në nivele të tilla drejtuese

Në garë me kandidaten e rregullatorit audioviziv të Britanise së Madhe OFCOM, me shumicë votash, Kryetarja e AMA-s, Armela Krasniqi është zgjedhur nën/Kryetare e Platformës Europiane të Enteve Rregullatore, EPRA. Në mbledhjen e 59-të të EPRA-s, që po zhvillohet në Roterdam të Holandës, Krasniqi ka marrë mbështetjen e shumicës së 52 autoriteteve anëtarë të EPRA-s,… Continue Reading Me Britaninë e Madhe përballë, Armela Krasniqi votohet nën/Kryetare e Platformës Europiane të Enteve Rregullate, EPRA. Për herë të parë Shqipëria arrin në nivele të tilla drejtuese

AMA vazhdon fushatën e Edukimit Mediatik në kopshte. Interes i madh nga prindër dhe edukatore për mbrojtjen e fëmijëve nga rreziqet digjitale 

Vazhdon fushata e Edukimit Mediatik, e nisur nga Autoriteti i Mediave Audiovizive, në kopshtet e Tiranës. Janë vizituar deri tani 15 kopshte, të shtrirë në njesi të ndryshme administrave, ku objektiv kanë qenë prindër, edukatorë dhe fëmijë të moshës parashkollore. Kjo fazë e dytë e fushatës së Edukimit Mediatik, e titulluar, “Kompetencë mediatike për moshat… Continue Reading AMA vazhdon fushatën e Edukimit Mediatik në kopshte. Interes i madh nga prindër dhe edukatore për mbrojtjen e fëmijëve nga rreziqet digjitale 

Reagim i Autoritetit të Mediave Audiovizive

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, përcolli me shqetësim sot paradite (28.05.2024), incidentin para godinës së Bashkisë së Tiranës, ku siguria e grupit të reporterëve dhe kameramanëve të medias u vu në rrezik si pasojë e përdorimit të lëndëve shpërthyese (molotov). Pasiguria në punën e medias që mbulon një protestë a demonstratë është e papranueshme, është… Continue Reading Reagim i Autoritetit të Mediave Audiovizive

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka prezantuar sot para deputetëve të Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Raportin Vjetor të vitit 2023. Më poshtë fjala e plotë:

Të nderuar deputetë, anëtarë të Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik Gjatë vitit 2023, Autoriteti i Mediave Audiovizive ka vijuar punën me masa dhe plane veprimi, për të përmbushur me rigorozitet dhe profesionalizëm, në përshtatje edhe me sfidat aktuale të tregut mediatik, detyrën e mbikqyrjes dhe rregullimit të mëtejshëm të medias audio… Continue Reading Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka prezantuar sot para deputetëve të Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Raportin Vjetor të vitit 2023. Më poshtë fjala e plotë:

Kryetarja e AMA-s para Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik: Kemi hedhur hapa konkret drejt transparencës së tregut mediatik audioviziv. Shqetësim pirateria televizive

Kryetarja e AMA-s, Armela Krasniqi ka prezantuar sot para deputetëve të Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Raportin Vjetor të vitit 2023. Në fjalën e saj ajo ka bërë një përmbledhjeve të angazhimeve kryesore të AMA-s gjatë vitit që lamë pas. Ndër pikat kryesore të punëve të kryera, Krasniqi ka theksuar ndryshimet… Continue Reading Kryetarja e AMA-s para Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik: Kemi hedhur hapa konkret drejt transparencës së tregut mediatik audioviziv. Shqetësim pirateria televizive

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara