E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Monitorimi i Përmbajtjeve në Mars: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Mars ka prodhuar më shumë lajme sociale për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat sociale kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato politike. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas Sociales, me 14.45%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Mars: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Kryetarja e AMA-s me studentët e Gazetari-Komunikimit të Universitetit të Shkodrës: “AMA ka rol rregullator. Realiteti i ri mediatik audioviziv po reflektohet edhe në ligjin tonë organik”

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur sot një përfaqësi të studentëve të degës Gazetari-Komunikim, të Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”. Vizita është realizuar në kuadër të projektit të këtij fakulteti, “Media 2040: Avokimi i të rinjve për lirinë e medias në Ballkanin Perëndimor”, ku Universiteti i Shkodrës është pjesë, bashkë me pesë universitete… Continue Reading Kryetarja e AMA-s me studentët e Gazetari-Komunikimit të Universitetit të Shkodrës: “AMA ka rol rregullator. Realiteti i ri mediatik audioviziv po reflektohet edhe në ligjin tonë organik”

Të drejtat e transmetimit: Gjatë vitit 2023 janë kryer më shumë së 1.200 orë monitorimi për filma artistikë dhe aktivitete sportive

Një ndër detyrat funksionale të AMA-s është verifikimi i respektimit të kushteve të licencës dhe/ose autorizimit nga subjektet që ushtrojnë veprimtari audio dhe/ose audiovizive në Republikën e Shqipërisë. Mbështetur në nenin 78 të ligjit nr. 97/2013, AMA ka të drejtë të ushtrojë kontroll të veprimtarisë programore, financiare, teknike dhe organizative të mbajtësit të një licence… Continue Reading Të drejtat e transmetimit: Gjatë vitit 2023 janë kryer më shumë së 1.200 orë monitorimi për filma artistikë dhe aktivitete sportive

Monitorimi i Përmbajtjeve në Shkurt: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

Muaji Shkurt ka prodhuar më shumë lajme politike për mediat audiovizive. Të dhënat e përllogaritura nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA, tregojnë se temat politike kanë zënë përqindjen më të madhe të hapësirës informative në televizionet kombëtare, të ndjekura nga ato sociale. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas Politikës, me 18.15%, vijnë… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Shkurt: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative të televizioneve kombëtare

AMA raporton para Nënkomitetit “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Zyrtarët europianë vlerësojnë punën e AMA-s dhe nxitjen e procesit të Matjes së Shikueshmërisë

“Lajm i mirë” është vlerësuar nga zyrtarët e Komisionit Europian nisja e procesit të Matjes së Shikueshmërisë dhe ndryshimet ligjore që AMA ka ndërmarrë në këtë drejtim, gjatë punimeve dy-ditore të Nënkomitetit, “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Një përfaqësi nga AMA, kryesuar nga Kryetarja, znj. Armela Krasniqi kanë qenë pjesë e punimeve… Continue Reading AMA raporton para Nënkomitetit “Drejtësia, Liria e Shprehjes dhe Siguria”, në Bruksel. Zyrtarët europianë vlerësojnë punën e AMA-s dhe nxitjen e procesit të Matjes së Shikueshmërisë

Forumi i të Drejtave Themelore 2024/ Të drejtat e njeriut përballë sfidave të shtuara nga ndryshimeve klimatike, teknologjia dhe kërcënimet ndaj demokracisë dhe hapësirës qytetare

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka marrë pjesë në Forumin e të Drejtave Themelore 2024, mbajtur në Vjenë të Austrisë. Organizimi i këtij viti ishte konceptuar si një hapësirë unike për dialog dhe një vend për të eksploruar sfidat urgjente të të drejtave të njeriut, me të cilat përballet Europa sot. Duke i dhënë… Continue Reading Forumi i të Drejtave Themelore 2024/ Të drejtat e njeriut përballë sfidave të shtuara nga ndryshimeve klimatike, teknologjia dhe kërcënimet ndaj demokracisë dhe hapësirës qytetare

Kryetarja e AMA-s takim me përfaqësuesin Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demoktarizimit pranë zyrës së OSBE-së në Tiranë, Vela: Forcojmë bashkëpunimin

Kryetarja e AMA-s znj. Armela Krasniqi ka pritur sot përfaqësuesin Dan Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demokratizimit pranë zyrës së OSBE-së në Shqipëri, z. Blerim Vela. Me urimet më të mira për detyrën e re të z. Vela, kryetarja e AMA-s i është përgjigjur interesit të tyre mbi punën e AMA-s dhe çështjet… Continue Reading Kryetarja e AMA-s takim me përfaqësuesin Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demoktarizimit pranë zyrës së OSBE-së në Tiranë, Vela: Forcojmë bashkëpunimin

Rezultatet e monitorimit për vitin 2023: 55% e shkeljeve të konstatuara janë për reklamë të fshehtë

Mbrojtja e fëmijëve nga përmbajtjet e papërshtatshme, shkeljet etike në përgjithësi, por edhe respektimi i sinjalistikës paralajmëruese në fasha kohore të caktuara janë në objektivin e çdo dite, të punës së ekipeve të monitorimit të përmbajtjeve dhe analizës në AMA. Gjatë vitit 2023, është kryer verifikimi dhe shqyrtimi i 114 rasteve të trasnmetimeve audio dhe… Continue Reading Rezultatet e monitorimit për vitin 2023: 55% e shkeljeve të konstatuara janë për reklamë të fshehtë

Samiti i Transmetimit Digjital ABU 2024, dritare për zhvillimin e radios numerike

Analiza e ndikimit ekonomik të DAB+, mundësitë e zbatimit në Shqipëri dhe njohja me të rejat e fundit nga kjo fushë kanë qenë disa nga temat kryesore të Samitit të Transmetimit Digjital ABU 2024, ku merrte pjesë edhe një ekip teknik nga Autoriteti i Mediave Audiovizive, i drejtuar nga Kryetarja, Armela Krasniqi. I mbajtur në… Continue Reading Samiti i Transmetimit Digjital ABU 2024, dritare për zhvillimin e radios numerike

Këshilli i Ankesave: 390 ankesa të shqyrtuara gjatë vitit 2023

Vetëm gjatë vitit 2023, Këshilli i Ankesave në AMA ka marrë në shqyrtim 390 ankesa. Sipas të dhënave të dala nga KA, këto ankesa janë dërguar repsektivisht nga: – 89% nga individë – 4.7% nga shoqëria civile – 3% nga studio ligjore – 2% nga institucione – 1.3% nga subjekte tregtare 59.5% e këtyre ankesave… Continue Reading Këshilli i Ankesave: 390 ankesa të shqyrtuara gjatë vitit 2023

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara