E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Autoriteti i Mediave Audiovizive akordon 5 milion lekë për solidarizim me të dëmtuarit nga tërmeti

Në situatën e rëndë që ka krijuar tërmeti i ditës së martë dhe lëkundjeve vijuese, Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, vendosi të akordojë fondin prej 5 milion lekësh të reja në ndihmë dhe në shërbim të familjeve më të prekura nga pasojat. Në Ditën e Flamurit, AMA, tregon mbështetje dhe solidaritet me të gjithë ata që u goditën… Continue Reading Autoriteti i Mediave Audiovizive akordon 5 milion lekë për solidarizim me të dëmtuarit nga tërmeti

Standardi i gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive si përgjegjësi redaksionale

Pas Tiranës, Shkodrës dhe Vlorës, Tryeza e diskutimit me temë: “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”, u organizua me përfaqësues të OSHMA-ve në qarkun e Korçës, ditën e mërkurë, 04.07.2018. Në fjalën hapëse nënkryetari i AMA-s, z. Sami Nezaj, përmendi problematikat kryesore që vihen re në përmbajtjet e transmetuara, sa i takon… Continue Reading Standardi i gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive si përgjegjësi redaksionale

Problematikat e operatorëve lokalë nga procesi i dixhitalizimit diskutohen në AMA

Ditën e enjte, në datë 05.07.2018, në mjediset e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA u zhvillua një takim me shoqatën e Transmetuesve Radiotelevizivë Kabllorë Valorë, RTL, drejtuar nga z. Edmond Isaku, si dhe përfaqësuesve të mediave lokale private në vend, me kërkesën e tyre. Në një kohë kur procesi i dixhitalizimit të transmetimeve televizive po… Continue Reading Problematikat e operatorëve lokalë nga procesi i dixhitalizimit diskutohen në AMA

Organizohet në AMA aktiviteti “Paketimi i lajmit, alternativa dhe strategji në kohën dixhitale”

Organizohet në AMA  aktiviteti “Paketimi i lajmit, alternativa dhe strategji në kohën dixhitale” Organizohet në AMA një audiotorium mes profesionistëve të lajmit për mënyrat e paketimit të lajmit në kohën dixhitale. Në aktivitet morën pjesë pedagogë të Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit, gazetarë dhe drejtues mediash, si dhe një grup studentësh të Departamentit të Gazetarisë… Continue Reading Organizohet në AMA aktiviteti “Paketimi i lajmit, alternativa dhe strategji në kohën dixhitale”

AMA i bashkohet nismës së Bashkisë Tiranë për pasurimin e Pyllit Orbital

AMA i bashkohet nismës së Bashkisë Tiranë për pasurimin e Pyllit Orbital Autoriteti Mediave Audiovizive i bashkohet aksionit të Bashkisë së Tiranës me mbjelljen e 100 pemëve kumbulla të kuqe pranë liqenit të Farkës, si pjesë e projektit të Pyllit Orbital. Blerja e pemëve  u mundësua nga buxheti i Autoritetit dhe stafit të AMA-s. Autoriteti… Continue Reading AMA i bashkohet nismës së Bashkisë Tiranë për pasurimin e Pyllit Orbital

AMA i bashkohet programit të Kryqit të Kuq Shqiptar për dhurimin vullnetar të gjakut

AMA i bashkohet programit të Kryqit të Kuq Shqiptar për dhurimin vullnetar të gjakut  Autoriteti i Mediave Audiovizive mori pjesë në pasurimin e bankës së gjakut, programin e Kryqit të Kuq Shqiptar, me qëllim sigurimin e gjakut të mjaftueshëm dhe të sigurt në vend. Stafi i Autoritetit dha gjak në mënyrë vullnetare për t’u gjendur… Continue Reading AMA i bashkohet programit të Kryqit të Kuq Shqiptar për dhurimin vullnetar të gjakut

Takim pune AMA-OSBE mbi dinamikat e tregut audioviziv në Shqipëri

Takim pune AMA-OSBE mbi dinamikat e tregut audioviziv në Shqipëri   Zhvillimet në spektrin audioviziv, roli dhe angazhimi i AMA-s si institucion rregullator dhe kontributi e mbështetja e OSBE-së në garantimin e lirisë dhe pavarësimit të medias, ishin çështjet kryesore që u diskutuan mes kryetarit të Autoritetit, z. Gentian Sala dhe z. Harlem Désir, Përfaqesuesi i Lartë… Continue Reading Takim pune AMA-OSBE mbi dinamikat e tregut audioviziv në Shqipëri

Mbrojtja e fëmijëve në shërbimet e medias audiovizive – Sfidat drejt së ardhmes

  Mbrojtja e fëmijëve në shërbimet e medias audiovizive – Sfidat drejt së ardhmes Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA), dhe Këshilli i Ankesave, si një nga strukturat kryesore të tij, organizoi të mërkurën, më datë 24.01.2018, Tryezën e Rrumbullakët, me temë “Mbrojtja e fëmijëve në shërbimet e medias audiovizive – Sfidat drejt së ardhmes”. Pjesë… Continue Reading Mbrojtja e fëmijëve në shërbimet e medias audiovizive – Sfidat drejt së ardhmes

Përfundoi me sukses procesi i dixhitalizmit tokësor dhe në qarkun e Korçës

Përfundoi me sukses procesi i dixhitalizmit tokësor dhe në qarkun e Korçës Pas qarkut të Beratit, tashmë dhe në atë të Korçës, Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, ka përmbyllur me sukses procesin e dixhitalizimit të transmetimeve televizive. Në të gjithë qendrat administrative të qarkut u fikën transmetimet analoge dhe janë në funksion transmetimet numerike të… Continue Reading Përfundoi me sukses procesi i dixhitalizmit tokësor dhe në qarkun e Korçës

Njoftim “Për çeljen e garës për dhënien e 1 licence private kombëtare të transmetimit radio analoge”

NJOFTIM “PËR ÇELJEN E GARËS PËR DHËNIEN E 1 LICENCE PRIVATE KOMBËTARE TË TRANSMETIMIT AUDIO ANALOGE”  Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA), në mbështetje të ligjit nr. 97/2013 “Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, rregullores “ rregullores “Për procedurat dhe kriteret për dhënien e licencës së transmetimit audio”, miratuar me vendimin nr. 153, datë… Continue Reading Njoftim “Për çeljen e garës për dhënien e 1 licence private kombëtare të transmetimit radio analoge”

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara