E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Radiot religjoze në favor të tolerancës dhe bashkëjetesës

Me ftesë të Drejtorit të Radio Vatikanit në gjuhën shqipe, Dom David Xhuxha, një delegacion i Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA, po zhvillon takime pune në redaksinë e këtij stacioni, që ka nisur nga transmetimi që gjatë periudhës së regjimit komunist në vendin tonë. Delegacioni i Autoritetit ka në përbërje Kryetarin, z. Gentian Sala, Zëvendëskryetarin z.… Continue Reading Radiot religjoze në favor të tolerancës dhe bashkëjetesës

AMA solidarizohet me gazetaren e televizionit News 24 Znj. Klodiana Lala

Autoriteti i Mediave Audiovizive u njoh nga media me sulmin që i është bërë mëngjesin e ditës së sotme banesës së babait të gazetares të televizionit News 24  Znj. Klodiana Lala. Fjala e lirë, intergriteti i profesionit të gazetarit janë në themel të një shoqërie demokratike. Autoriteti i Mediave Audiovizive dënon me forcë sulmin me… Continue Reading AMA solidarizohet me gazetaren e televizionit News 24 Znj. Klodiana Lala

Standardi i gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive si përgjegjësi redaksionale

Pas Tiranës, Shkodrës dhe Vlorës, Tryeza e diskutimit me temë: “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”, u organizua me përfaqësues të OSHMA-ve në qarkun e Korçës, ditën e mërkurë, 04.07.2018. Në fjalën hapëse nënkryetari i AMA-s, z. Sami Nezaj, përmendi problematikat kryesore që vihen re në përmbajtjet e transmetuara, sa i takon… Continue Reading Standardi i gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive si përgjegjësi redaksionale

Problematikat e operatorëve lokalë nga procesi i dixhitalizimit diskutohen në AMA

Ditën e enjte, në datë 05.07.2018, në mjediset e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA u zhvillua një takim me shoqatën e Transmetuesve Radiotelevizivë Kabllorë Valorë, RTL, drejtuar nga z. Edmond Isaku, si dhe përfaqësuesve të mediave lokale private në vend, me kërkesën e tyre. Në një kohë kur procesi i dixhitalizimit të transmetimeve televizive po… Continue Reading Problematikat e operatorëve lokalë nga procesi i dixhitalizimit diskutohen në AMA

Tryezë diskutimi në qarkun e Shkodrës dhe Lezhës mbi “Respektimin e standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”

AMA organizon, me OSHMA-të e qarkut Shkodër dhe Lezhë,tryezën e diskutimit “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”       Ditën e enjte, në datë 14 qershor 2018, në qytetin e Shkodrës, Autoriteti i Mediave Audiovizive organizoi tryezën e diskutimit: “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”. Në këtë tryezë, ishin të… Continue Reading Tryezë diskutimi në qarkun e Shkodrës dhe Lezhës mbi “Respektimin e standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”

AMA kallëzon penalisht shoqërinë “Unison Group Inc.” për mashtrim me të drejtat e transmetimit të filmave

AMA kallëzon penalisht shoqërinë “Unison Group Inc.” për mashtrim me të drejtat e transmetimit të filmave Në përmbushje të angazhimeve për monitorimin e përmbajtjeve audiovizive për respektimin e të drejtave të transmetimit të filmave artistikë dhe kundër piraterisë, Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, ka konstatuar se shoqëria “Unison Group Inc.” është duke shkelur ligjin për… Continue Reading AMA kallëzon penalisht shoqërinë “Unison Group Inc.” për mashtrim me të drejtat e transmetimit të filmave

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara