E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

AMA organizon tryezën e dytë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për ngritjen e Komitetit të Përbashkët të Industrisë me 9 anëtarë

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar sot, tryezën e dytë me temë, “Matja e audiencës në tregun audioviziv shqiptar dhe modalitetet për realizimin e këtij procesi”. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të nivelit të lartë drejtues të operatorëve që prodhojnë përmbajtje apo programe audiovizive dhe të agjencive të reklamave që operojnë në treg, në këtë takim… Continue Reading AMA organizon tryezën e dytë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për ngritjen e Komitetit të Përbashkët të Industrisë me 9 anëtarë

Akademiku dhe gjuhëtari, Gjovalin Shkurtaj, i bashkohet nismës ndërgjegjësuese të AMA-s, “Fol shqip”

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur në një takim akademikun dhe gjuhëtarin e shquar, Gjovalin Shkurtaj. I ngacmuar nga nisma ndërgjegjësuese e AMA-s, “Fol shqip”, që synon frenimin e fenomenit të përdorimit të fjalëve të huaja të panevojshme nga gazetarët, Prof.Dr. Shkurtaj, i është bashkuar kësaj nisme me gatishmërinë për pjesëmarrje dhe me… Continue Reading Akademiku dhe gjuhëtari, Gjovalin Shkurtaj, i bashkohet nismës ndërgjegjësuese të AMA-s, “Fol shqip”

Kryetarja Krasniqi takohet me Shefen e Zyrës së KiE, Giulia Re. Diskutohen angazhimet e reja të AMA-s dhe projektet e përbashkëta të së ardhmes së afërt

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur në një takim, Shefen e Zyrës së Këshillit të Europës në Tiranë, Giulia Re. Gjatë bisedës znj. Krasniqi i ka bërë me dije znj. Re angazhimet e reja të ndërmarra, si ndryshimet e propozuara ligjore në ligjin nr. 97/2013, “Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë”, që… Continue Reading Kryetarja Krasniqi takohet me Shefen e Zyrës së KiE, Giulia Re. Diskutohen angazhimet e reja të AMA-s dhe projektet e përbashkëta të së ardhmes së afërt

Kryetarja e AMA-s pret grupin e deputetëve të Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik. Diskutohen punët e kryera dhe angazhimet e reja të AMA-s

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur një grup deputetësh të Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, të kryesuar nga nënkryetarja e këtij komisioni, znj. Evis Kushi. Takimi është zhvilluar në ambjentet e AMA-s, në kuadër të funksioneve të monitorimit dhe kontrollit parlamentar për institucionet e pavarura. Znj. Krasniqi i ka njohur… Continue Reading Kryetarja e AMA-s pret grupin e deputetëve të Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik. Diskutohen punët e kryera dhe angazhimet e reja të AMA-s

Nisma e AMA-s, “Fol Shqip” – Publikohen gjetjet e javës së tretë të Janarit

Nisma e AMA-s për ndërgjegjësimin e punonjësve të medias për përdorimin e fjalëve shqip në vend të atyre të huaja, ka vazhduar me publikimin e gjetjeve të javës së tretë të Janarit. Nisur nga fenomeni shumë i përhapur, i përdorimit të panevojshëm të fjalëve të huaja, jo vetëm në përditshmëri, por edhe në media, Autoriteti… Continue Reading Nisma e AMA-s, “Fol Shqip” – Publikohen gjetjet e javës së tretë të Janarit

Monitorimi i Përmbajtjeve: Volumi i reklamave institucionale në televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor, varion nga 0-1.72%

Nga 0 në 1.72% e totalit varion shpërndarja e reklamave institucionale për televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor 2023. Rezultatet e monitorimit për volumin e reklamës publike në televizione, si çdo muaj, janë publikuar në faqen zyrtare të AMA-s, https://ama.gov.al/monitorimi-i-permbajtjeve/ dhe pasqyrojnë përqindjen që zënë reklamat institucionale në volumin e përgjithshëm të reklamave në televizionet kombëtare.   Për… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve: Volumi i reklamave institucionale në televizionet kombëtare gjatë muajit Dhjetor, varion nga 0-1.72%

Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Dhjetor

Nga analiza e monitorimit mujor mbi aktivitetin dhe trendet e televizioneve kombëtare, është përllogaritur edhe koha që zënë partitë politike në edicionet informative. Nga të dhënat rezulton se, gjatë muajit Dhjetor 2023, Partia Demokratike dhe PD tjetër kanë zënë pjesën më të madhe, prej 73.96% të totalit të hapësirës televizive në edicionet informative. E treta në radhë vjen… Continue Reading Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Dhjetor

Sinjalizuesi

1. Ligji nr. 60/2016 “Për sinjalizimin dhe mbrojtjen e sinjalizuesve” 2. Rregulloren “Për procedurën e shqyrtimit të hetimit administrativ të sinjalizimit dhe mekanizmat e mbrojtjes së konfidencialitetit në AMA” 3. Urdhërin nr.470 datë 27.12.2023 “Për miratimin e formularëve dhe regjistrave të sinjalizimit dhe mbrojtjes së sinjalizuesve”, (forma dhe përmbajtja se si duhet te jetë një… Continue Reading Sinjalizuesi

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2021 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara