E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Kryetarja e AMA-s takim me përfaqësuesin Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demoktarizimit pranë zyrës së OSBE-së në Tiranë, Vela: Forcojmë bashkëpunimin

Kryetarja e AMA-s znj. Armela Krasniqi ka pritur sot përfaqësuesin Dan Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demokratizimit pranë zyrës së OSBE-së në Shqipëri, z. Blerim Vela. Me urimet më të mira për detyrën e re të z. Vela, kryetarja e AMA-s i është përgjigjur interesit të tyre mbi punën e AMA-s dhe çështjet… Continue Reading Kryetarja e AMA-s takim me përfaqësuesin Bolger dhe shefin e ri të Departamentit të Demoktarizimit pranë zyrës së OSBE-së në Tiranë, Vela: Forcojmë bashkëpunimin

Rezultatet e monitorimit për vitin 2023: 55% e shkeljeve të konstatuara janë për reklamë të fshehtë

Mbrojtja e fëmijëve nga përmbajtjet e papërshtatshme, shkeljet etike në përgjithësi, por edhe respektimi i sinjalistikës paralajmëruese në fasha kohore të caktuara janë në objektivin e çdo dite, të punës së ekipeve të monitorimit të përmbajtjeve dhe analizës në AMA. Gjatë vitit 2023, është kryer verifikimi dhe shqyrtimi i 114 rasteve të trasnmetimeve audio dhe… Continue Reading Rezultatet e monitorimit për vitin 2023: 55% e shkeljeve të konstatuara janë për reklamë të fshehtë

AMA mbledh televizionet lokale dhe rajonale për Matjen e Shikueshmërisë. Miratohet formula e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë

Siç u vendos në tryezën e dytë, të organizuar pak ditë më parë për Matjen e Shikueshmërisë, AMA ka mbledhur sot përfaqësuesit e televizioneve lokale dhe rajonale për të diskutuar mbi procesin e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë. Pas diskutimesh e debatesh të shumta, palët kanë votuar dhe kanë rënë dakord për… Continue Reading AMA mbledh televizionet lokale dhe rajonale për Matjen e Shikueshmërisë. Miratohet formula e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë

Akademiku dhe gjuhëtari, Gjovalin Shkurtaj, i bashkohet nismës ndërgjegjësuese të AMA-s, “Fol shqip”

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur në një takim akademikun dhe gjuhëtarin e shquar, Gjovalin Shkurtaj. I ngacmuar nga nisma ndërgjegjësuese e AMA-s, “Fol shqip”, që synon frenimin e fenomenit të përdorimit të fjalëve të huaja të panevojshme nga gazetarët, Prof.Dr. Shkurtaj, i është bashkuar kësaj nisme me gatishmërinë për pjesëmarrje dhe me… Continue Reading Akademiku dhe gjuhëtari, Gjovalin Shkurtaj, i bashkohet nismës ndërgjegjësuese të AMA-s, “Fol shqip”

KA trajton 390 ankesa gjatë vitit 2023: Mbizotërojnë ankesat me objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”

Këshilli i Ankesave në AMA ka trajtuar gjatë vitit që lamë pas, 390 ankesa të ardhura nga individë, grupe individësh, grupe interesi, shoqata etj. Sipas të dhënave të raportuara nga KA, 59.5% e këtyre ankesave kanë pasur si objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”, si dinjiteti, e drejta për privatësi, mbrojtja e të dhënave personale, liria e besimit, barazia… Continue Reading KA trajton 390 ankesa gjatë vitit 2023: Mbizotërojnë ankesat me objekt, “Të drejtat themelore të njeriut”

DAB+, një mundësi për zhvillimin teknologjik të sistemit radiofonik në Shqipëri

Shqipëria merr pjesë në samitin World DAB 2023, mbajtur në Mynih në data 7-8 Nëntor.Edhe vendi ynë po shqyrton mundësitë që, pas koordinimit me vendet fqinje, t’u japë mundësinë të gjithë operatorëve radiofonik të interesuar të shtrijnë programet e tyre në teknologjinë digjitale DAB+ DAB është pranuar gjerësisht si standardi i radios digjitale, i miratuar nga transmetuesit në gjithë Europën,… Continue Reading DAB+, një mundësi për zhvillimin teknologjik të sistemit radiofonik në Shqipëri

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara