E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

“Fol Shqip” – AMA organizon tryezë ndërgjegjësimi me gjuhëtarë e gazetarë për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme, në media

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar sot tryezën me temë: “Fol Shqip – Të mbrojmë dhe të duam gjuhën shqipe”. Si pjesë e një nisme ndërgjegjësimi të filluar këtë vit, “Fol Shqip”, për mbrojtjen e gjuhës nga përdorimi i fjalëve të huaja, të panevojshme, në media, në këtë tryezë morën pjesë gjuhëtarë të shquar që… Continue Reading “Fol Shqip” – AMA organizon tryezë ndërgjegjësimi me gjuhëtarë e gazetarë për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme, në media

Monitorimi i Përmbajtjeve në Janar: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Temat sociale kanë zënë hapësirën më të madhe informative në televizionet kombëtare gjatë muajit të parë të këtij viti. Si çdo muaj, të dhënat janë përllogaritur nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA dhe reflektojnë temat e trajtuara të lajmeve në televizionet kombëtare. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, temat sociale kanë zënë 14.38%… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Janar: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Dita Botërore e Radios/ Nderohen emra të njohur dhe personalitete të botës radiofonike të Gjirokastrës

Për të kujtuar Ditën Botërore të Radios, Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar me 13 Shkurt një aktivitet gjithëpërfshirës në qytetin e Gjirokastrës, ku merrnin pjesë personaliteteve, drejtues, gazetarë e teknikë të radio Gjirokastrës dhe radiove të tjera private që orperoinë në atë rajon. Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka vlerësuar punën dhe historinë… Continue Reading Dita Botërore e Radios/ Nderohen emra të njohur dhe personalitete të botës radiofonike të Gjirokastrës

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi pret homologun turk, z. Ebubekir Sahin. Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit mes rregullatorëve të dy vendeve

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur sot Presidentin e Këshillit të Lartë të Radio-Televizionit Turk, RTUK, z. Ebubekir Sahin. Gjatë takimit të organizuar në ambjentet e AMA-s, Kryetarja Krasniqi ka shprehur vlerësimin për mundësitë e reja të bashkëpunimit që hapen sot mes dy rregullatorëve, atij shqiptar dhe turk. “Ekspertiza jonë e përbashkët sot… Continue Reading Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi pret homologun turk, z. Ebubekir Sahin. Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit mes rregullatorëve të dy vendeve

AMA mbledh televizionet lokale dhe rajonale për Matjen e Shikueshmërisë. Miratohet formula e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë

Siç u vendos në tryezën e dytë, të organizuar pak ditë më parë për Matjen e Shikueshmërisë, AMA ka mbledhur sot përfaqësuesit e televizioneve lokale dhe rajonale për të diskutuar mbi procesin e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë. Pas diskutimesh e debatesh të shumta, palët kanë votuar dhe kanë rënë dakord për… Continue Reading AMA mbledh televizionet lokale dhe rajonale për Matjen e Shikueshmërisë. Miratohet formula e përzgjedhjes së 3 përfaqësuesve në Komitetin e Përbashkët të Industrisë

Monitorimi i Përmbajtjeve në Dhjetor: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Politika ka zënë hapësirën më të madhe informative në televizionet kombëtare gjatë Dhjetorit të vitit që lamë pas. Si çdo muaj, të dhënat janë përllogaritur nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA dhe reflektojnë temat e trajtuara të lajmeve në televizionet kombëtare. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, pas pas Politikës, me 13.12%, vijnë temat sociale… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Dhjetor: Politika dhe temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

AMA organizon tryezën e dytë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për ngritjen e Komitetit të Përbashkët të Industrisë me 9 anëtarë

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar sot, tryezën e dytë me temë, “Matja e audiencës në tregun audioviziv shqiptar dhe modalitetet për realizimin e këtij procesi”. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të nivelit të lartë drejtues të operatorëve që prodhojnë përmbajtje apo programe audiovizive dhe të agjencive të reklamave që operojnë në treg, në këtë takim… Continue Reading AMA organizon tryezën e dytë për Matjen e Audiencës. Palët bien dakort për ngritjen e Komitetit të Përbashkët të Industrisë me 9 anëtarë

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara