Deklarate e perbashket per mediat

DEKLARATË E PËRBASHKËT PËR MEDIAT Nga Agjencia Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve dhe Autoriteti i Mediave Audiovizive Agjencia Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve (ASHDMF) dhe Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) dënojnë rëndë çdo formë të abuzimeve seksuale me fëmijët, brenda dhe jashtë rrethit të tyre familjar. Abuzimi seksual me […]

Shtyhet deri më 30 qershor digjitalizimi në qarqet Elbasan, Shkodër, Lezhë dhe Vlorë

Shtyhet deri më 30 qershor digjitalizimi në qarqet Elbasan, Shkodër, Lezhë dhe Vlorë Autoriteti i Mediave Audiovzive në mbledhjen  e datës 26 mars 2020, përmes komunikimit virtual të anëtarëve, vendosi shtyrjen me 3 muaj të afatit të mbylljes së transmetimeve analoge në qarqet Elbasan, Shkodër, Lezhë dhe Vlorë. 30 qershori 2020 është afati i ri […]

Transmetimi i spotit sensiblizues

Nisur nga dinamika e zhvillimeve të shkaktuara nga përhapja e COVID-19 në vendin tonë, si dhe nga mobilizimi tërësor për të parandaluar dhe përballuar pasojat potenciale, lutemi transmetoni disa herë spotin audioviziv sensibilizues bashkëlidhur. [/et_pb_text][et_pb_video _builder_version=”3.19.7″ src=”http://ama.gov.al/wp-content/uploads/2020/03/Transmetimi-i-spotit-sensiblizues.mp4″ /][et_pb_text _builder_version=”3.19.7″] AMA mbetet besimplotë se në keto rrethana të vështira dhe të jashtëzakonshme për Shqipërinë, si dhe […]

Transmetimi i spotit sensiblizues

Nisur nga dinamika e zhvillimeve të shkaktuara nga përhapja e COVID-19 në vendin tonë, si dhe nga mobilizimi tërësor për të parandaluar dhe përballuar pasojat potenciale, lutemi transmetoni disa herë spotin audioviziv sensibilizues bashkëlidhur. AMA mbetet besimplotë se në keto rrethana të vështira dhe të jashtëzakonshme për Shqipërinë, si dhe sfidat që kemi perpara, redaksite […]

Njoftim për mediat audiovizive mbi mbrojtjen e personelit brenda mjediseve të redaksive dhe studiove

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, duke ndjekur situatën me përpjekjet që po bëhen për parandalimin e përhapjes së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19, kujton subjektet audiovizive që të kujdesen me përgjegjësi maksimale për personelin që angazhojnë brenda mjediseve të redaksive e studiove të regjistrimit dhe transmetimit. Në këtë periudhë të ndalohet prezenca e publikut të […]

Njoftim për mediat audiovizive mbi programet me prezencë të publikut në studio

AMA vlerëson angazhimin e redaksive audiovizive për raportimin dhe mbulimin e situatës së krijuar nga përhapja e koronavirusit. Informimi mbi dinamikën e situatës në terren dhe udhëzimet e autoriteteve të shëndetit, si dhe ekspertët janë bazë shumë e vlefshme për sqarimin dhe orientimin e publikut në vlerësimin realist të gjendjes, si dhe trajtimin eficent të […]

Njoftim për mediat audiovizive

Nisur nga zhvillimet më të fundit me përhapjen e Koronavirusit në vendin tonë, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka përgatitur një mesazh informimi dhe ndërgjegjësimi për popullatën, me udhëzime bazike dhe praktike mbi identifikimin dhe trajtimin e rasteve të infektuara, si dhe orientimin e qytetarëve për rastet emergjente, Bazuar në nenin 34 të ligjit […]

Njoftim për mediat audiovizive

Nisur nga zhvillimet më të fundit me përhapjen e Koronavirusit në vendin tonë, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka përgatitur një mesazh informimi dhe ndërgjegjësimi për popullatën, me udhëzime bazike dhe praktike mbi identifikimin dhe trajtimin e rasteve të infektuara, si dhe orientimin e qytetarëve për rastet emergjente, Bazuar në nenin 34 të ligjit […]

Njoftim për mediat audio dhe audiovizive

Në përmbajtjet e transmetuara nga mediat audio dhe audiovizive, së fundmi, pjesa më e madhe e informimit dhe diskutimit lidhet dhe me përhapjen e Koronavirusit, masat parandaluese për publikun, kushtet dhe trajtimi për të prekurit nga ky virus, të dhëna nga institucionet e specializuara dhe ekspertët, shifra mbi viktimat në rang global etj. Duke e […]

AMA organizon Tryezën e Diskutimit “E drejta e autorit në transmetimet audio dhe audiovizive”

Autoriteti i Mediave Audiovizive, organizoi të mërkurën, datë 04.03.2020 Tryezën e Diskutimit “E drejta e autorit në transmetimet audio dhe audiovizive”, ku morën pjesë përfaqësues nga Ministria e Kulturës, nga SUADA, nga agjencitë ALBAUTOR, FMAA, AKDIE, Gramm – A, nga Inspektoriati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut, Qendra Kombëtare Kinematografike, Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit, Albatrade […]