E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Samiti i Transmetimit Digjital ABU 2024, dritare për zhvillimin e radios numerike

Analiza e ndikimit ekonomik të DAB+, mundësitë e zbatimit në Shqipëri dhe njohja me të rejat e fundit nga kjo fushë kanë qenë disa nga temat kryesore të Samitit të Transmetimit Digjital ABU 2024, ku merrte pjesë edhe një ekip teknik nga Autoriteti i Mediave Audiovizive, i drejtuar nga Kryetarja, Armela Krasniqi. I mbajtur në… Continue Reading Samiti i Transmetimit Digjital ABU 2024, dritare për zhvillimin e radios numerike

Këshilli i Ankesave: 390 ankesa të shqyrtuara gjatë vitit 2023

Vetëm gjatë vitit 2023, Këshilli i Ankesave në AMA ka marrë në shqyrtim 390 ankesa. Sipas të dhënave të dala nga KA, këto ankesa janë dërguar repsektivisht nga: – 89% nga individë – 4.7% nga shoqëria civile – 3% nga studio ligjore – 2% nga institucione – 1.3% nga subjekte tregtare 59.5% e këtyre ankesave… Continue Reading Këshilli i Ankesave: 390 ankesa të shqyrtuara gjatë vitit 2023

Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Janar

Nga analiza e monitorimit mujor mbi aktivitetin dhe trendet e televizioneve kombëtare, është përllogaritur edhe koha që zënë partitë politike në edicionet informative. Nga të dhënat rezulton se, gjatë muajit Janar, Partia Demokratike dhe PD tjetër kanë zënë pjesën më të madhe, prej 77.01% të totalit të hapësirës televizive në edicionet informative. E treta në radhë vjen Partia… Continue Reading Hapësira për partitë politike në televizionet kombëtare. Publikohen rezultatet e monitorimit për muajin Janar

“Fol Shqip” – AMA organizon tryezë ndërgjegjësimi me gjuhëtarë e gazetarë për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme, në media

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar sot tryezën me temë: “Fol Shqip – Të mbrojmë dhe të duam gjuhën shqipe”. Si pjesë e një nisme ndërgjegjësimi të filluar këtë vit, “Fol Shqip”, për mbrojtjen e gjuhës nga përdorimi i fjalëve të huaja, të panevojshme, në media, në këtë tryezë morën pjesë gjuhëtarë të shquar që… Continue Reading “Fol Shqip” – AMA organizon tryezë ndërgjegjësimi me gjuhëtarë e gazetarë për mbrojtjen e gjuhës shqipe nga fjalët e huaja, të panevojshme, në media

Monitorimi i Përmbajtjeve në Janar: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Temat sociale kanë zënë hapësirën më të madhe informative në televizionet kombëtare gjatë muajit të parë të këtij viti. Si çdo muaj, të dhënat janë përllogaritur nga ekipet e monitorimit dhe analizës në AMA dhe reflektojnë temat e trajtuara të lajmeve në televizionet kombëtare. Siç duket në përmbledhjen e mëposhtme, temat sociale kanë zënë 14.38%… Continue Reading Monitorimi i Përmbajtjeve në Janar: Temat sociale, më të trajtuarat në edicionet informative në televizionet kombëtare

Dita Botërore e Radios/ Nderohen emra të njohur dhe personalitete të botës radiofonike të Gjirokastrës

Për të kujtuar Ditën Botërore të Radios, Autoriteti i Mediave Audiovizive ka organizuar me 13 Shkurt një aktivitet gjithëpërfshirës në qytetin e Gjirokastrës, ku merrnin pjesë personaliteteve, drejtues, gazetarë e teknikë të radio Gjirokastrës dhe radiove të tjera private që orperoinë në atë rajon. Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka vlerësuar punën dhe historinë… Continue Reading Dita Botërore e Radios/ Nderohen emra të njohur dhe personalitete të botës radiofonike të Gjirokastrës

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi pret homologun turk, z. Ebubekir Sahin. Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit mes rregullatorëve të dy vendeve

Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi ka pritur sot Presidentin e Këshillit të Lartë të Radio-Televizionit Turk, RTUK, z. Ebubekir Sahin. Gjatë takimit të organizuar në ambjentet e AMA-s, Kryetarja Krasniqi ka shprehur vlerësimin për mundësitë e reja të bashkëpunimit që hapen sot mes dy rregullatorëve, atij shqiptar dhe turk. “Ekspertiza jonë e përbashkët sot… Continue Reading Kryetarja e AMA-s, znj. Armela Krasniqi pret homologun turk, z. Ebubekir Sahin. Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit mes rregullatorëve të dy vendeve

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara