AMA solidarizohet me gazetaren e televizionit News 24 Znj. Klodiana Lala

Autoriteti i Mediave Audiovizive u njoh nga media me sulmin që i është bërë mëngjesin e ditës së sotme banesës së babait të gazetares të televizionit News 24  Znj. Klodiana Lala. Fjala e lirë, intergriteti i profesionit të gazetarit janë në themel të një shoqërie demokratike. Autoriteti i Mediave Audiovizive dënon me forcë sulmin me […]

AMA shtyn deri më datë 10 shtator mbylljen e transmetimeve analoge në qarqet Tiranë e Durrës më kërkesë të operatorëve kombëtare, rajonalë e lokalë.

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.7″ background_color=”rgba(12,12,12,0)”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.7″] Në kuadër të përmbylljes së transmetimeve analoge në qarqet Tiranë e Durrës, Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, realizoi disa takime me operatorët kombëtare, rajonalë e lokalë, ku në fokus ishte shqyrtimi i disa kërkesave të tyre për shtyrjen e datës së mbylljes së transmetimeve analoge, paracaktuar më 31.07.2018. Operatorët kombëtare, të […]

Njoftim për shtyrje afati aplikimi për licencë transmetimi audio analoge

Njoftim për shtyrje afati aplikimi për licencë transmetimi audio analoge Në mbështetje të nenit 59 të ligjit nr. 97/2013 “Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, AMA njofton se afati i paraqitjes së dokumentacionit të aplikimit për licence transmetimi audio analoge, të shpallur për në datën 17 korrik 2018 shtyhet për në datën […]

Standardi i gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive si përgjegjësi redaksionale

Pas Tiranës, Shkodrës dhe Vlorës, Tryeza e diskutimit me temë: “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”, u organizua me përfaqësues të OSHMA-ve në qarkun e Korçës, ditën e mërkurë, 04.07.2018. Në fjalën hapëse nënkryetari i AMA-s, z. Sami Nezaj, përmendi problematikat kryesore që vihen re në përmbajtjet e transmetuara, sa i takon […]

Problematikat e operatorëve lokalë nga procesi i dixhitalizimit diskutohen në AMA

Ditën e enjte, në datë 05.07.2018, në mjediset e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA u zhvillua një takim me shoqatën e Transmetuesve Radiotelevizivë Kabllorë Valorë, RTL, drejtuar nga z. Edmond Isaku, si dhe përfaqësuesve të mediave lokale private në vend, me kërkesën e tyre. Në një kohë kur procesi i dixhitalizimit të transmetimeve televizive po […]

Përmirësimi i raportimit në median audiovizive për të ndalur diskriminimin dhe përdorimin e gjuhës së urrejtjes

   Përmirësimi i raportimit në median audiovizive për të ndalur diskriminimin dhe përdorimin e gjuhës së urrejtjes Ditën e martë, datë 26 qershor, Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) me mbështetjen e Këshillit të Evropës organizoi tryezën e përbashkët të diskutimit me temë: “Përmirësimi i raportimit në median audiovizive për të ndalur diskriminimin dhe përdorimin e […]