E Hënë - E Enjte 08:00 - 16:30 | E Premte: 08:00 - 14:00

Njoftim për digjitalizimin

Bordi drejtues i Autoritetit të Mediave Audiovizive u mblodh sot, me datë 29.08.2019 dhe trajtoi si një ndër çështjet kryesore ecurinë e procesit të Digjitalizimit në qarqet Tiranë, Durrës, Vlorë. Në kuadër të vlerësimit dhe analizimit të situatës në lidhje me informimin e qytetarëve për procesin e digjitalizimit si dhe pajisjen e tyre me dekodera,… Continue Reading Njoftim për digjitalizimin

Njoftim për median

Autoriteti i Mediave Audiovizive gjatë tre ditëve të fundit ka marrë një numër të konsiderueshëm ankesash nga qytetarët në lidhje me mungesën e sinjalit të Televizionit Kombëtar “Klan” dhe “Klan Plus” në platformën satelitore “Digitalb” dhe në dy nga platformat IPTV që ritransmetojnë paketën televizive “Digitalb”. Në këto kushte, Këshilli i Ankesave pranë AMA-s ka… Continue Reading Njoftim për median

Kuvendi i Shqipërisë dhe AMA organizojnë tryezën e diskutimit me temë “Fëmijët në median audiovizive”

Grupi i deputetëve “Miqtë e fëmijëve”, në Kuvendin e Shqipërisë, në bashkëpunim me Autoritetin e Mediave Audiovizive (AMA), organizuan sot më datë 12 korrik 2019, tryezën e përbashkët të diskutimit, me temë “Fëmijët në median audiovizive”. Ky takim zhvillohet në funksion të zbatimit të rekomandimeve të Kuvendit për AMA-n. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin… Continue Reading Kuvendi i Shqipërisë dhe AMA organizojnë tryezën e diskutimit me temë “Fëmijët në median audiovizive”

Radiot religjoze në favor të tolerancës dhe bashkëjetesës

Me ftesë të Drejtorit të Radio Vatikanit në gjuhën shqipe, Dom David Xhuxha, një delegacion i Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA, po zhvillon takime pune në redaksinë e këtij stacioni, që ka nisur nga transmetimi që gjatë periudhës së regjimit komunist në vendin tonë. Delegacioni i Autoritetit ka në përbërje Kryetarin, z. Gentian Sala, Zëvendëskryetarin z.… Continue Reading Radiot religjoze në favor të tolerancës dhe bashkëjetesës

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë në fushë e mbrojtjes së konsumatorit

Kryetari i Autoritetit të Mediave Audiovizive z. Gentian Sala, bashkë me Ministren e Financave dhe Ekonomisë znj. Anila Denaj, nënshkruan sot Marrëveshjen e Bashkëpunimit për mbrojtjen e interesit të përgjithshëm të konsumatorëve në fushën e mediave audiovizive, gjatë praktikave tregtare të ofrimit të shërbimeve nga operatorët e fushës.Mbrojtja e konsumatorit është një ndër politikat më… Continue Reading Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë në fushë e mbrojtjes së konsumatorit

Zhvillohet takimi i radhës me operatorët lokalë/rajonalë për procesin e digjitalizimit dhe kompensimin financiar në kuadër të kalimit në transmetimet numerike

Autoriteti i Mediave Audiovizive, (AMA), organizoi sot më datë 11 qershor 2019, tryezën e diskutimit mbi procesin e digjitalizimit dhe procedurën e kompensimit financiar në kuadër të kalimit në transmetimet numerike. Pjesëmarrës në këtë tryezë ishin përfaqësues nga operatorët lokalë/rajonalë, përfaqësues nga Shoqata e Transmetuesve Radiotelevizivë Kabllorë Valorë, (RRTL), si dhe përfaqësues të Komisionit Parlamentar… Continue Reading Zhvillohet takimi i radhës me operatorët lokalë/rajonalë për procesin e digjitalizimit dhe kompensimin financiar në kuadër të kalimit në transmetimet numerike

Autoriteti i Mediave Audiovizive dhe Agjencia për Shërbimet e Komunikimeve Elektronike dhe Postare e Malit të Zi nënshkruajnë memorandumin e bashkëpunimit

Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) dhe Agjencia për Shërbimet e Komunikimeve Elektronike dhe Postare të Malit të Zi (EKIP) nënshkruan, më datë 30 maj 2019, një memorandum bashkëpunimi për “Mirëkuptim dhe Shkëmbim të Informacionit në fushat e Komunikimeve Elektronike dhe Mediave Audiovizive”. Në mjediset e EKIP, u pritën Zëvendëskryetari i AMA-s, Z. Sami Nezaj, Drejtori… Continue Reading Autoriteti i Mediave Audiovizive dhe Agjencia për Shërbimet e Komunikimeve Elektronike dhe Postare e Malit të Zi nënshkruajnë memorandumin e bashkëpunimit

Shtyrje afati për procedurën thirrje për aplikim projektesh

SHTYRJE AFATI PËR PROCEDURËN  THIRRJE PËR APLIKIM PROJEKTESH (2) Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) në vijim të “Thirrjes për Aplikime Projektesh (2)” për institucione që lidhen me mediat dhe organizata të shoqërisë civile, njofton se afati i paraqitjes së propozimeve për projekte i parashikuar për në daën 03.06.2019, ora 11.00, shtyhet për në datën 10.06.2019, ora… Continue Reading Shtyrje afati për procedurën thirrje për aplikim projektesh

Njoftim për median

Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA), në mbledhjen e datës 16.05.2019, ka marrë në shqyrtim reagimet mbi qëndrimet që janë mbajtur në rubrikën “Be Coffee”, të emisionit “E diela shqiptare”, transmetuar në televizionin kombëtar “Klan”, më datë 03.02.2019, mbi figurën e dëshmorit Mujo Ulqinaku. Pasi ka dëgjuar relacionin e Këshillit të Ankesave mbi trajtimin e kësaj… Continue Reading Njoftim për median

Zhvillohet konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Fëmijët dhe edukimi mediatik: përballë sfidave të reja”

Sot zhvilloi punimet në Tiranë, Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Fëmijët dhe edukimi mediatik: përballë sfidave të reja. Kjo konferencë u organizua nga Instituti Shqiptar i Medias me mbështetjen e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA, në kuadër të aktiviteteve të organizuara për 20 vjetorin e themelimit të Autoritetit. Në nisje të kësaj konference, Kryetari i AMA-s, z.Gentian… Continue Reading Zhvillohet konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Fëmijët dhe edukimi mediatik: përballë sfidave të reja”

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2024 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara