Aktivitete publike të cilat nuk duhet të përfshihen në transmetimet audiovizive

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, në përmbushje të detyrimeve që ka nga zbatimi i kërkesave të Kodit Zgjedhor, po ju përcjell një njoftim që ka marrë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, KQZ, për ndalimin e zhvillimit të veprimtarive me karakter publik.     AMA kërkon nga të gjitha OSHMA-të që të mos përfshijnë këto aktivitete të ndaluara […]

Aleanca kundër Gjuhës së Urrejtjes: Gjestet fyese në posterat e fushatës, të papranueshme dhe të dënueshme me ligj!

Aleanca kundër Gjuhës së Urrejtjes konstatoi përmbajtje jo të përshtatshme në posterat elektoral të vendosura në zona të ndryshme të Tiranës. Përdorimi i imazheve dhe gjesteve fyese në fushata elektorale që cenojnë dinjitetin e njeriut janë të papranueshme dhe të sanksionueshme me ligjin zgjedhor. Aleanca kundër Gjuhës së Urrejtjes vlerëson vendimmarrjen e fundit të Komisionerit […]

Aktivitete publike të cilat nuk duhet të përfshihen në transmetimet audiovizive

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, në përmbushje të detyrimeve që ka nga zbatimi i kërkesave të Kodit Zgjedhor, po ju përcjell një njoftim që ka marrë sot (15.04.2023) nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, KQZ, për ndalimin e zhvillimit të veprimtarive me karakter publik. AMA kërkon nga të gjitha OSHMA-të që të mos përfshijnë këto aktivitete të […]

Përfaqësues të OSBE/ODIHR diskutojnë në AMA mbi përgatitjet për zgjedhjet vendore të 14 Majit 2023

Kryetarja e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA, Armela Krasniqi, priti të enjten, përfaqësueset e OSBE/ODIHR-it nga Misioni i Vëzhgimit për Zgjedhjet, Giovana Maiola, analiste e medias, dhe Ružica Jovanović specialiste e medias, ku në fokus të takimit ishin përgatitjet nga AMA për procesin e monitorimit të mbulimit të fushatës elektorale nga OSHMA-të, për zgjedhjet vendore […]

Aktivitete publike të cilat nuk duhet të përfshihen në transmetimet audiovizive

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, në përmbushje të detyrimeve që ka nga zbatimi i kërkesave të Kodit Zgjedhor, po ju përcjell një njoftim që ka marrë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, KQZ, për ndalimin e zhvillimit të veprimtarive me karakter publik. AMA kërkon nga të gjitha OSHMA-të që të mos përfshijnë këto aktivitete të ndaluara nga KQZ në […]

Respektimi i standardeve dhe kërkesave të Kodit Zgjedhor nga redaksitë e OSHMA-ve

Nesër (14.04.2023), fillon zyrtarisht fushata elektorale për zgjedhjet vendore të 14 majit 2023, që do të thotë dhe nisje e një angazhimi profesional për redaksitë e OSHMA-ve, që do të pasqyrojnë në programacionin e tyre aspekte të dinamikës së garës mes konkurrentëve të përfshirë, në favor të informimit dhe edukimit të publikut.   Duke qenë […]

Vijon bashkëpunimi mes AMA dhe KPM

Përfaqësues të Autoritetit të Mediave Audiovizive zhvilluan një vizitë pune në Komisionin e Pavarur të Mediave, Kosovë. Kjo vizitë ishte në vazhdën e takimeve të përbashkëta me qëllim shkëmbimin eksperiencave sa i përket procesit të hartimit dhe amandamentimit të legjislacionit primar dhe sekondar. Drejtuesit e të dyja institucioneve dhe ekipet e tyre diskutuan lidhur me […]

AMA në Takimin Bilateral Shqipëri – BE për çështje që lidhen me shoqërinë e informacionit dhe median

Një parfaqësi e Autoritetit të Mediave Audiovizive ishte pjesëmarrëse e Takimit Bilateral Shqipëri – BE në Bruksel, ku në fokus të prezantimeve dhe diskutimit ishin aspekte të ecurisë së zbatimit të standardeve të Kapitullit 10 të acquis, që lidhen me shoqërinë e informacionit dhe median. Takimi erdhi pas një procesi disamujor të bashkëpunimit të AMA-s […]

Aktivitete Publike që nuk duhet të përfshihen në Transmetimet Audiovizive

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, në përmbushje të detyrimeve që ka nga zbatimi i kërkesave të Kodit Zgjedhor, ju përcjell një njoftim të ri nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, KQZ, për ndalimin e zhvillimit të veprimtarive me karakter publik. AMA kërkon nga të gjitha OSHMA-të që të mos përfshijnë aktivitetet e përmendura nga KQZ në […]

Njoftim për median

Ngjarja e mesnatës së kaluar, kur godina e televizionit Top Channel ishte objekt një sulmi me armë zjarri, me pasojë humbjen e jetës së një punonjësi të sigurisë, po përcillet me shumë shqetësim nga Autoriteti i Mediave Audiovizive. Goditja e një mjedisi mediatik është një goditje ndaj demokracisë, ndaj lirisë së fjalës dhe mendimit. AMA […]

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2021 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara