Vështirësitë e pajisjes së qytetarëve me dekoderat, AMA vendos rindezjen e transmetimeve televizive analoge për Tiranën dhe Durrësin

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA ka vendosur rindezjen e transmetimeve televizive analoge deri më 15 janar 2019. Duke folur të martën, më 11 shtator 2018, në një takim me gazetarët në zyrën e tij, kryetari i këtij institucioni, z. Gentian Sala, tha se, vendimi kishte si shkak situatën e krijuar në terren ditët e fundit, […]

Kryetari i AMA-s bashkëbisedon me gazetarët për digjitalizimin e transmetimeve audiovizive në qarqet Tiranës dhe Durrësit

Të hënën, më 10 shtator 2018, kryetari i Autoritetit të Medias Audiovizive, z. Gentian Sala, zhvilloi një bashkëbisedim me gazetarët, ku në fokus ishte mbyllja e transmetimeve analoge audiovizive për qarqet e Tiranës dhe Durrësit. Ai ka vlerësuar maksimalisht procesin, pasi në këto dy qarqe, ku banojnë rreth 1/3 e popullatës së Shqipërisë, tashmë ndjekësit […]

Hap i rëndësishëm për digjitalizimin: U mbyllën transmetimet televizive analoge për qarqet Tiranë dhe Durrës

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, njofton se sot, më datë 10 shtator 2018, janë mbyllur transmetimet analoge audiovizive për qarqet e Tiranës dhe Durrësit. Në këtë mënyrë, nga dita e sotme dhe në vijim, në këto dy qarqe, ku banojnë rreth 1/3 e popullatës së Shqipërisë, ndjekësit e programeve televizive do t’i arrijnë ato vetëm […]

Kujtesë për afatin e mbylljes së transmetimeve analoge në qarqet e Tiranës dhe Durrësit

Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA), ju rikujton se data përfundimtare e mbylljes së transmetimeve analoge në qarkun Tiranë dhe qarkun Durrës është data 10 Shtator 2018. AMA i bën thirrje të gjithë subjekteve që operojnë në këto qarqe të respektojnë afatin e përcaktuar. Gjithashtu, të gjithë teleshikuesit që ndjekin transmetime televizive përmes teknologjisë analoge, duhet të […]

AMA solidarizohet me gazetaren e televizionit News 24 Znj. Klodiana Lala

Autoriteti i Mediave Audiovizive u njoh nga media me sulmin që i është bërë mëngjesin e ditës së sotme banesës së babait të gazetares të televizionit News 24  Znj. Klodiana Lala. Fjala e lirë, intergriteti i profesionit të gazetarit janë në themel të një shoqërie demokratike. Autoriteti i Mediave Audiovizive dënon me forcë sulmin me […]

AMA shtyn deri më datë 10 shtator mbylljen e transmetimeve analoge në qarqet Tiranë e Durrës më kërkesë të operatorëve kombëtare, rajonalë e lokalë.

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.7″ background_color=”rgba(12,12,12,0)”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.7″] Në kuadër të përmbylljes së transmetimeve analoge në qarqet Tiranë e Durrës, Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, realizoi disa takime me operatorët kombëtare, rajonalë e lokalë, ku në fokus ishte shqyrtimi i disa kërkesave të tyre për shtyrjen e datës së mbylljes së transmetimeve analoge, paracaktuar më 31.07.2018. Operatorët kombëtare, të […]

Tryezë diskutimi në qarkun e Shkodrës dhe Lezhës mbi “Respektimin e standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”

AMA organizon, me OSHMA-të e qarkut Shkodër dhe Lezhë,tryezën e diskutimit “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”       Ditën e enjte, në datë 14 qershor 2018, në qytetin e Shkodrës, Autoriteti i Mediave Audiovizive organizoi tryezën e diskutimit: “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”. Në këtë tryezë, ishin të […]

Respektimi i standardit të gjuhës shqipe, takim me OSHMA-të në qarkun e Vlorës dhe Fierit

Tryeza e diskutimit “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”, organizuar nga Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, pas Tiranës dhe Shkodrës, mblodhi të enjten, më 21.06.2018, në qytetin e Vlorës, përfaqësues nga OSHMA-të e qarqeve Vlorë dhe Fier. Nënkryetari i AMA-s, z. Sami Nezaj, që në hapje të Tryezës, u ndal në rëndësinë […]

 Përmirësimi i raportimit në median audiovizive për të ndalur diskriminimin dhe përdorimin e gjuhës së urrejtjes

Ditën e martë, datë 26 qershor, Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) me mbështetjen e Këshillit të Evropës organizoi tryezën e përbashkët të diskutimit me temë: “Përmirësimi i raportimit në median audiovizive për të ndalur diskriminimin dhe përdorimin e gjuhës së urrejtjes”. Tryezën e përshëndeti Z. Gentian Sala, Kryetar i Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe Z. […]

Respektimi i standardit të gjuhës shqipe, takim me OSHMA-të në qarkun e Vlorës dhe Fierit

Respektimi i standardit të gjuhës shqipe, takim me OSHMA-të në qarkun e Vlorës dhe Fierit Tryeza e diskutimit “Respektimi i standardit të gjuhës shqipe në transmetimet audiovizive”, organizuar nga Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, pas Tiranës dhe Shkodrës, mblodhi të enjten, më 21.06.2018, në qytetin e Vlorës, përfaqësues nga OSHMA-të e qarqeve Vlorë dhe Fier. […]

Na ndiqni në rrjete sociale:

Copyright 2021 | Autoriteti Mediave Audiovizive | Të drejtat e rezervuara